Lähde kävelylle Kirjojen Kannelmäkeen!

Kotikulmamme Kannelmäki mainitaan monessa kotimaisessa romaanissa. Olemme koonneet maininnoista kävelykierroksen, jonka jokaiseen kahteentoista rastiin liittyy jokin lainaus, jonka on kursivoitu.

Karttoja saa Kannelmäen kirjastosta, mutta voit suorittaa kävelyn mobiilisti myös tämän sivuston avulla. Suuntaa kohti ensimmäistä osoitetta ja lähde matkaan! Kävelyn pituus on noin 3 km. 

Klikkaa kartta auki ja jokaisen rastin linkistä näet kyseisen rastin teoksen ja tekstin. Nautinnollista käyskentelyä kirjallisuuden parissa!


Kannelmäen ja Sitratorin maamerkki: Oona Tikanojan Unelma-veistos

Kartta
Rasti 1: Sitratori
Rasti 2: Soittajantie 6
Rasti 3: Mätäjoki, ratasillan alla
Rasti 4: Mätäjoki, kävelysilta
Rasti 5: Jouhipolku 14
Rasti 6: Kannelmäen liikuntapuisto
Rasti 7: Kanneltie 7
Rasti 8: Kanneltie 6, Kannelpolun muuntamo
Rasti 9: Kantelettarentie 8
Rasti 10: Kantelettarentie 8, autotallit
Rasti 11: Kaustisentie 7
Rasti 12: Kanneltalo


Kirjojen Kannelmäki -kävelykierroksen tekijät

Kirjojen Kannelmäki -kävelykierrosta alettiin suunnitella keväällä 2022. Ajatus oli kiertää mukava (ei liian pitkä!) lenkki Kannelmäessä ja etsiä sopivat sitaatit sopiviin kohtiin. Me kirjastossa saimme avuksi työväenopiston ja kaksi kannelmäkeläistä kirjallisuusaktiivia.

Kirjabloggaaja Tuija Takala on tieto- ja selkokirjailija, äidinkielen ja suomen opettaja. Tuijan ajatuksia kirjoista ja kirjallisuudesta pääset lukemaan Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogista.

Arja Korhonen on kirjabloggaaja, kirjahullu ja viestinnän ammattilainen. Arjan kirjallisuus- ja kulttuuripohdinnat löytyvät Kulttuuri kukoistaa -blogista.  

 
Osa Kirjojen Kannelmäki -kävelykierroksen puuhaporukasta: 
Arja Korhonen, Sanna Sivonen; Tuulikki Kuurne ja Tuija Takala 
Comments